Wat is een bestelautoverzekering

Wat is een bestelautoverzekering

Voor uw bestelauto kunt u een aparte verzekering afsluiten, u bestelauto dient immers ook verzekerd te zijn. Iedereen in Nederland die in het bezit is van een voertuig dient minimaal WA verzekerd te zijn. Zo bent u er zeker van dat schade die u veroorzaakt aan andere weggebruikers vergoedt kan worden.

Eisen

Een bestelautoverzekering kan zowel particulier als zakelijk afgesloten worden, de laatste is het meest gebruikelijk. Om uw bestelauto onder een bestelautoverzekering te verzekeren moet het voertuig wel aan gestelde eisen voldoen. De bestelauto dient onder andere over een extra laadruimte te beschikken, maar mag niet meer dan 3500 kilo wegen. Indien de bestelauto meer weegt valt het al snel onder een vrachtwagen.

Dekkingsvormen

bestelautoOok bij een bestelautoverzekering heeft u de keuze uit verschillende dekkingen. U kiest zelf de gewenste dekking dit kan een WA, WA+ of All Risk vorm zijn. Met een WA bestelautoverzekering bent u enkel gedekt tegen de schades die u veroorzaakt aan andere weggebruikers en voertuigen. Schade aan uw bestelauto is niet verzekerd. Met de dekkingsvorm WA+ ook wel beperkt casco genoemd bent u ook gedekt voor schade aan anderen, maar daarnaast ook voor schade aan uw bestelauto die ontstaan is als gevolg van onder andere brand, diefstal en natuurrampen.

De meest uitgebreide vorm is de Allrisk bestelautoverzekering, ook wel volledig casco genoemd. Hiermee zijn alle schades die onder de andere dekkingsvormen vallen gedekt en daar bovenop ook schade aan het eigen voertuig. Bij alle dekkingsvormen is het mogelijk dat de verzekeraar afwijkt, hierdoor is het verstandig dat u goed de polisvoorwaarden doorneemt.

Dit principe is overigens hetzelfde als bij een reguliere autoverzekering. Ook heeft u de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen, welke dit zijn verschilt per verzekeraar.

Vergelijken

Met een vergelijking kunt u zien welke verzekeraar u de goedkoopste premie kunt bieden. Overigens is de premie niet alleen belangrijk, wat krijgt u hier precies voor en welke aanvullende verzekeringen u kunt afsluiten zijn ook wellicht van belang.

April 20. 2013