WA autoverzekering

WA autoverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om minimaal een WA autoverzekering voor zijn of haar auto af te sluiten. Deze verplichting zorgt ervoor dat de schade die u veroorzaakt met uw auto aan anderen altijd gedekt is. De WA dekking is de minst uitgebreide dekking en schade aan het eigen voertuig vallen niet onder deze dekking. Indien u schade aan het eigen voertuig ook wilt verzekeren is het mogelijk een beperkt casco (WA+) of volledig casco (All Risk) autoverzekering af te sluiten.

Kiezen voor de WA autoverzekering?

Voor welke autoverzekering u het beste kunt kiezen blijft een persoonlijke keuze. Echter zijn er wel richtlijnen welke aangeven of de WA autoverzekering een geschikte keuze is. Doorgaans wordt voor deze dekking gekozen indien de auto ouder is dan acht jaar. U kunt ook in dit geval kiezen voor een beperkt casco of een volledig casco autoverzekering zodat schade aan het eigen voertuig ook gedekt is.

Echter is dit niet de meest logische keuze doordat u relatief veel premie zult gaan betalen en de dagwaarde van de auto waarschijnlijk erg laag betreft. U bepaalt zelf of u de schade aan het eigen voertuig wilt dekken en u heeft hierdoor ook zelf grip op de premie.

WA autoverzekering vergelijken

wa-blogDoorgaans is de dekking van de WA autoverzekering bij elke verzekeraar hetzelfde, dit komt doordat de schade aan het eigen voertuig uitgesloten is. Let echter op dat de aanvullende voorwaarden wel verschillen, hierbij kunt u denken aan pechhulp of rechtsbijstand. Daarnaast is er uiteraard ook een verschil in de premie. Hierdoor is het verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, op deze manier vindt u eenvoudig een autoverzekering met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

August 04. 2013