Verhuizen en autoverzekering

Verhuizen en autoverzekering

Bent u van plan om te verhuizen of gaat u verhuizen? U heeft dan ongetwijfeld een hoop te regelen. Echter moet u ook goed denken aan uw autoverzekering. Behalve dat u de adreswijziging moet doorgeven aan de verzekeraar, is het ook mogelijk dat de verhuizing invloed heeft op de premie die u moet betalen. Uw premie is namelijk berekend op een aantal factoren, een verhuizing kan daar verandering in brengen.

Adreswijziging

Het adres waar u woont is een factor bij het bepalen van de hoogte van uw premie. Afhankelijk van het gebied waar u gaat wonen kan dit hoger of lager uitvallen. De kans op diefstal of een ongeval is namelijk groter in bepaalde gebieden, daardoor koppelen verzekeraars dit aan de premie van de autoverzekering. Indien u in de randstand woonachtig bent zult u meer premie gaan betalen dan dat u op het platteland in Friesland woont.

Het is dus mogelijk dat als u naar een andere postcode verhuist dat u meer of minder premie zult gaan betalen.

Kilometers

Verhuizen-autoverzekering-blogDoordat u gaat verhuizen is het mogelijk dat u meer kilometers gaat afleggen. Het kan zijn dat u meer kilometers moet afleggen naar uw werk of familie? In dit geval zal uw premie stijgen. Daarentegen kan het ook andersom, dat u dichter bij uw werk gaat wonen en daardoor misschien wel gaat fietsen. Het aantal kilometers dat u jaarlijks aflegt zal dan aanzienlijk minder worden. De kans op een ongeluk wordt daardoor uiteraard ook kleiner en daardoor zal uw premie ook lager worden.

Hoe verhuizing doorgeven

Dit is afhankelijk van bij welke verzekeraar u de autoverzekering heeft ondergebracht. Doorgaans zal een telefoontje genoeg zijn. Daarnaast hebben sommige verzekeraars een online portal waar u een eigen omgeving heeft en gemakkelijk een adreswijziging kunt doorgeven.

August 11. 2013