Twee auto’s op één naam verzekeren

Twee auto’s op één naam verzekeren

Heeft u twee auto’s op uw naam staan en bent u benieuwd of u deze op uw eigen naam kunt verzekeren? In principe dient een auto verzekerd te worden op de naam van de eigenaar van de auto, oftewel de kentekenhouder. Indien u de kentekenhouder van twee auto’s bent dienen deze auto’s ook op uw naam verzekerd te worden. U kunt ervoor kiezen beide auto’s bij een andere verzekeraar onder te brengen, daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor één verzekeraar.

Tweede gezinsautoregeling

Veel verzekeraars bieden een tweede gezinsautoregeling. Dit houdt in dat u op de tweede auto van dezelfde no-claimkorting kunt profiteren als die geldt voor uw eerste auto. Indien u veel schadevrije jaren heeft opgebouwd profiteert u van een hoge no-claim korting, in dit geval is het uiteraard gunstig als deze korting ook op de tweede auto berekend wordt.

Indien u nog geen schadevrije jaren of misschien zelfs wel negatieve schadevrije jaren heeft, dan is het verstandig om voor beide auto’s apart een vergelijking te maken. Het kan voorkomen dat de tweede auto bij een andere verzekeraar voordeliger ondergebracht kan worden. En op het moment dat u schadevrije jaren heeft kunt u altijd nog overstappen om gebruik te maken van de tweede gezinsautoregeling.

Tweede auto partner of kinderen

partner-kinderenHeeft uw partner of uw kind een auto en is dit de tweede auto binnen het gezin? Ook dan kan het gunstig te zijn te zoeken naar een verzekeraar met een tweede gezinsautoregeling. Echter is dit niet bij alle verzekeraars het geval en worden er voorwaarden gesteld. Kinderen zijn vaak moeilijk mee te verzekeren onder de tweede gezinsautoregeling en partners dienen doorgaans op hetzelfde adres woonachtig te zijn.

December 09. 2013