Schadevrije jaren overdragen

Schadevrije jaren overdragen

Schadevrije jaren kunt u opbouwen bij uw autoverzekering. Elk jaar dat u schadevrij rijdt bouwt u een schadevrij jaar op en mocht u juist schade rijden dan dalen uw opgebouwde schadevrije jaren met een aantal. Dit proces is ook van invloed op de premie die u voor uw autoverzekering moet betalen. Met schadevrije jaren kunt u namelijk een korting of toeslag op de premie krijgen, ook wel no-claim korting genoemd. Dit kan oplopen tot een percentage van 85%, echter is dit percentage wel verschillend per verzekeraar. Maar hoe zithet nou precies met de schadevrije jaren over te dragen naar een ander persoon of voertuig? Bekijk hier eventueel hoe u achter uw schadevrije jaren kunt komen.

Tweede auto

Indien u een tweede auto heeft begint u met deze auto met nul schadevrije jaren. U heeft dus niet het aantal schadevrije jaren wat op het eerste voertuig geldt. Wel is het mogelijk het aantal schadevrije jaren te wisselen van voertuig, dit kan interessant zijn wanneer de premie voor de nieuwe auto duurder is als voor de eerste auto.

tweede-autoOverigens bieden sommige verzekeraars wel een tweede gezinsautoregeling. Hierdoor kunt u op de tweede auto profiteren van dezelfde no-claim korting als op de eerste auto. Let wel op dat dit alleen geldt voor de no-claim korting en dus niet voor de schadevrije jaren. Indien u besluit het tweede voertuig bij een andere verzekeraar onder te brengen dan wordt er dus gekeken naar de schadevrije jaren, in dit geval is het dus niet interessant om over te stappen.

Schadevrije jaren overdragen naar een andere persoon

In sommige gevallen is het mogelijk de schadevrije jaren over te dragen naar een ander persoon, dit dient wel uw partner te zijn. U dient met deze persoon samenwonend of getrouwd te zijn. Wel zit hier een maximum aan, u kunt niet meer jaren overdragen als dat de persoon in kwestie zijn of haar rijbewijs heeft. Vraag uw verzekeraar naar de mogelijkheden hiervoor, de regels verschillen per verzekeraar.

November 09. 2013