Ruitschade en autoverzekering

Ruitschade en autoverzekering

Heeft u een sterretje in uw vooruit of is het nodig om uw gehele ruit te laten vervangen? Dan doet u er verstandig aan om eerst de polisvoorwaarden van uw verzekeraar door te spitten, zodat u niet achteraf voor onverwachte verassingen komt te staan.

Schadeherstelnetwerk

schadeherstelnetwerk-ruitschadeEen verzekeraar maakt vaak gebruik van een schadeherstelnetwerk, met deze bedrijven zijn dan afspraken gemaakt om schades te repareren. Hetzelfde geldt voor ruitschade, hierbij zijn ook vaak afspraken gemaakt met glasreparateurs, dit zijn doorgaans grote en bekende bedrijven. U dient dan de ruitschade bij deze reparateur te laten maken, anders wordt niet de volledige reparatie vergoedt. Overigens geldt dit niet bij alle verzekeraars, daarom is het verstandig om hier van te voren bij stil te staan. De meeste consumenten staan hier pas bij stil op het moment dat ze hun ruit willen laten repareren of vervangen. Voordat u een autoverzekering afsluit is het verstandig om de polisvoorwaarden goed door te nemen, let hierbij dus ook op ruitreparaties.

Vergoeding of eigen risico

Indien uw verzekeraar wilt dat u de auto laat maken bij een gecontracteerde glas reparateur en u ervoor kiest dit bij iemand anders te laten doen, loopt u het risico dat er niet of gedeeltelijk vergoedt word of dat u een eigen risico heeft. Veelal worden er op grote parkeerplaatsen diensten aangeboden door glas reparateurs, houdt er echter rekening mee dat deze diensten niet of gedeeltelijk vergoedt kunnen worden.

Daarnaast zijn er veel verzekeraars die een eigen risico van minimaal 135 euro hanteren indien u voor een niet gecontracteerd bedrijf kiest. Het is dan ook zonde om gebruik te maken van deze diensten. Wilt u vrij zijn in het maken van uw keuze dan kunt u voor het afsluiten van een autoverzekering hierop letten.

August 19. 2013