No-claimbeschermer

No-claimbeschermer

De no-claimbeschermer biedt een aanvullende mogelijkheid binnen de autoverzekering die u afsluit. U dient er rekening mee te houden dat men de premie berekent op basis van uw auto, uw persoonlijke gegevens en de omgeving waarin u woont, maar dat ook het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd van belang is. Ieder extra jaar dat u zonder schade rijdt (of u deze niet claimt) telt door, waardoor uw korting op de nominale premie steeds een beetje hoger wordt. Met een no-claimbeschermer kunt u deze korting beschermen.

Voordeel van de no-claimbeschermer

beschermerDe no-claimbeschermer zorgt ervoor dat u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld één keer per jaar een bedrag te claimen, zonder dat dit betekent dat u direct een aantal treden terug zal vallen in de no-claim korting die u heeft opgebouwd. Dit is vooral interessant wanneer u inmiddels een flinke korting op de premie heeft en u niet van plan bent om volgend jaar en de jaren daarna weer veel meer te gaan betalen. Houd er rekening mee dat men u uiteraard een klein deel extra premie in rekening zal brengen voor het aanbieden van de no-claimbeschermer.

Risico van de no-claimbeschermer

Dat neemt niet weg dat de no-claimbeschermer aan de andere kant ook een belangrijk nadeel met zich meebrengt. Op het moment dat u er gebruik van maakt blijft de premie bij uw huidige verzekeraar namelijk gelijk, maar bij een overstap zal de nieuwe verzekeraar die korting niet overnemen.

Men brengt het aantal schadevrije jaren namelijk wel terug, maar laat de korting intact. Dit zorgt er eigenlijk voor dat u niet zomaar de mogelijkheid heeft om over te stappen. Indien u toch overstapt van verzekeraar nadat u de no-claimbeschermer gebruikt heeft is de kans groot dat u flink meer premie dient te gaan betalen.

May 26. 2013