Leeftijdsdiscriminatie autoverzekering

Leeftijdsdiscriminatie autoverzekering

Dat jongeren tot 24 jaar meer betalen voor hun autoverzekering dan, bijvoorbeeld, iemand van 45 is algemeen bekend. De leeftijdsdiscriminatie voor de autoverzekering treft aan de andere kant echter ook oudere bestuurders. Een aantal maatschappijen rekent een (behoorlijke) toeslag wanneer u jonger dan 24 of ouder dan 65 of 70 bent.

Er zijn zelfs verzekeraars actief die senioren weigeren als nieuwe klanten. Indien u er al klant bent en u de leeftijdsgrens van 65 of 70 passeert kunt u natuurlijk wel gewoon klant blijven.

Oudere bestuurders

Leeftijd-autoverzekeringOudere bestuurders krijgen in ongeveer een derde van de gevallen te maken met leeftijdsdiscriminatie binnen de autoverzekering. Polis Direct houdt al een aantal jaren vast aan de leeftijdsgrens van 65 jaar en bij AON Direct, De Nederlanden van Nu en VerzekerSnel bent u vanaf het 70ste levensjaar niet meer welkom als nieuwe klant. Het vervelende is dat de verschillende verzekeraars dit over het algemeen pas aangeven wanneer u een (online) premieberekening doet. Tot die tijd lijkt er niets aan de hand.

Bovendien worden sommige automobilisten geweigerd wanneer ze te weinig schadevrije jaren hebben, iets dat ook in het straatje bij de leeftijdsdiscriminatie bij de autoverzekering past.

Verbeteringen leeftijdsdiscriminatie autoverzekering

De Consumentenbond doet regelmatig onderzoek naar de leeftijdsdiscriminatie binnen de autoverzekering en is tot de conclusie gekomen dat autoverzekeraars in 2012 minder vaak aan deze vorm van discriminatie deden dan in 2011. Waar eerder 19 van de 35 autoverzekeraars hieraan deden waren dit er een jaar later nog maar 17 van de 43.

Dat neemt niet weg dat het nog altijd voorkomt en het dus verstandig is om er rekening mee te houden. Uiteraard proberen de autoverzekeraars de kosten in de hand te houden middels de leeftijdsdiscriminatie binnen autoverzekeringen die er wordt toegepast.

February 09. 2013