Dekkingen autoverzekering

Dekkingen autoverzekering

Bij het samenstellen van een autoverzekering zijn er drie soorten dekkingen waaruit u kunt kiezen. De dekking bepaald in welke mate schade vergoedt wordt en uiteraard is dit ook bepalend voor de hoogte van de premie. U kunt hier terecht voor de overige factoren welke invloed hebben op de premie.

WA autoverzekering

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, deze dekking is dan ook verplicht voor elke auto eigenaar. Dit is de goedkoopste dekking, maar tevens ook de minst uitgebreide variant. Enkel de schade die u veroorzaakt met uw auto aan anderen wordt uitgekeerd. Ook wanneer iemand anders uw voertuig gebruikt zal de schade vergoedt worden. Doorgaans wordt de WA autoverzekering afgesloten voor auto’s met een leeftijd van acht jaar of ouder.

Beperkt casco autoverzekering

De beperkt casco autoverzekering staat ook wel bekend als de WA+ autoverzekering. Veelal wordt deze dekking gekozen voor auto’s tussen de vier en acht jaar oud. Bij beperkt casco wordt ook de schade aan andere voertuigen uitgekeerd, maar ook schade die ontstaat als gevolg van onder andere natuurrampen, ruitschade, brand en diefstal. Welke zaken precies gedekt zijn hangen af van uw verzekeraar, raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Volledig casco autoverzekering

cascoDe volledig casco autoverzekering wordt ook wel de All Risk autoverzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide dekking en in geval van schade wordt het meeste vergoedt. Deze variant is geschikt voor auto’s jonger dan 4 jaar of voor personen die een lening voor de auto hebben. Alle schade aan andere voertuigen, maar ook alle schades aan het eigen voertuig zijn gedekt, ook wanneer de schade ontstaat uit een ongeluk waarbij uzelf schuld draagt. Hoe hoog de uitkering zal zijn is afhankelijk van uw verzekeraar, of zij een nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde regeling hanteren. U kunt standaard rekenen op de dagwaarde en in sommige gevallen een aantal jaren op de nieuwwaarde of aanschafwaarde, raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden.

June 08. 2013