Deel auto en autoverzekering

Deel auto en autoverzekering

Het delen van een auto of dit nou particulier of zakelijk is wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt. Echter gelden er wel aparte regels voor de autoverzekering, u dient hier dan ook goed op te letten.

Zakelijk autodelen

Er zijn diverse bedrijven actief die autodelen mogelijk maken. U kunt dan eenvoudig een auto reserveren en deze gebruiken. Bij deze vorm van autodelen heeft u geen omkijken met betrekking tot de autoverzekering gezien het bedrijf dit regelt.

Particulier autodelen

particulier-autodelenHet delen van een auto op particuliere basis is op twee verschillende manieren mogelijk. U kunt bijvoorbeeld uw auto uitlenen aan andere personen, hierbij bent u zelf de hoofdbestuurder en dient u dus zelf de autoverzekering te regelen. Echter wanneer iemand anders schade maakt gaat dit wel ten koste van uw schadevrije jaren, let hier goed op en maak hier zo nodig afspraken over.

Een andere manier van autodelen is het kopen van een auto met meerdere personen. In dit geval is het dan ook belangrijk dat alle personen goede afspraken maken over alles wat met deze auto te maken heeft, ook de autoverzekering. Doordat er in dit geval geen hoofdbestuurder is kan er geen reguliere autoverzekering afgesloten worden, maar dient er gekeken te worden naar een speciale deelautoverzekering. Centraal Beheer Achmea is momenteel nog maar de enigste verzekeraar die dit mogelijk maakt.

Voorwaarden en voordelen deel auto verzekering

Centraal Beheer Achmea heeft de eis dat alle personen lid dienen te worden van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Ook is het van belang dat alle gebruikers geregistreerd staan bij de verzekeraar, andere personen mogen de auto niet gebruiken. Een groot voordeel is dat iedereen zijn eigen schadevrije jaren opbouwt. Indien de ene schade maakt gaat dit niet ten koste van de ander, dat is wel zo eerlijk.

March 02. 2014