Buitenlands kenteken en autoverzekering

Buitenlands kenteken en autoverzekering

Heeft u in het verleden in het buitenland gewoond en daar een auto aangeschaft en wilt u naar Nederland verhuizen? In Nederland is het net als in vele andere landen verplicht het voertuig minimaal WA te verzekeren.

Onmogelijk te verzekeren

Indien u de auto mee wilt nemen naar Nederland moet u deze verzekeren, echter is het vrijwel onmogelijk een auto met buitenlands kenteken in Nederland te verzekeren. Een auto moet je namelijk verzekeren in het land van herkomst, het land wat dus zichtbaar is op uw kentekenplaat. Eigenlijk is het ook niet toegestaan om als inwoner van Nederland met een buitenlands kenteken rond te rijden. U moet deze binnen 30 dagen na aankomst in Nederland omzetten naar een Nederlands kenteken.

Auto laten invoeren in Nederland

invoeren-autoWilt u een auto laten invoeren in Nederland, dan moet u deze auto verplicht laten keuren via een keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. U zult de auto zelf naar dit station moeten zien te krijgen, u kunt hiervoor een trailer huren, maar het is ook mogelijk een kenteken voor 1 dag aan te schaffen zodat u zelf kunt rijden.Deze kan aangevraagd worden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Het kentekenplaat dient u zelf te maken, u krijgt enkel het kentekennummer opgestuurd. De afmetingen die vereist zijn kunt u eenvoudig terugvinden in de brief.

Het is wel mogelijk een auto met een kenteken voor 1 dag te verzekeren en zelfs ook verplicht, hiervoor zijn wel een aantal stappen vereist zodat de polis opgemaakt kan worden. Daarom doet u er verstandig minimaal een week voordat de keuring plaatsvind een autoverzekering af te sluiten, je bent namelijk nooit direct verzekerd.

September 29. 2013