Bedenktijd autoverzekering

Bedenktijd autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft de consument altijd 14 dagen bedenktijd. Op deze manier is de consument te allen tijde beschermt. U kunt u in deze periode zonder opgaaf van enige reden de autoverzekering stopzetten.

Wanneer gaat de bedenktijd in?

text-logoOp het moment dat u een autoverzekering heeft afgesloten maakt de verzekeraar uw polis in orde, deze dan wordt per post of per email naar u toegezonden. Op het moment dat u de polis heeft ontvangen gaan pas de 14 dagen bedenktijd in. U kunt binnen deze 14 dagen zonder opgaaf van reden de autoverzekering beëindigen, hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Hoe werkt de bedenktijd?

Zegt u binnen de 14 dagen bedenktijd de autoverzekering op, dan wordt deze beëindigd vanaf het moment dat de verzekering is ingegaan. Uw verzekering wordt stopgezet zonder dat u kosten verschuldigd bent aan de verzekeraar. Echter betekent dit dat u in principe nooit verzekerd bent geweest, de verzekeraar hoeft in geval van schade dus ook niets te vergoeden. Houdt hiermee rekening voordat u een eventuele opzegging van plan bent.

Nieuwe verzekeraar

Op het moment dat u binnen de 14 dagen bedenktijd de autoverzekering opzegt, moet u wel rekening houden dat u een nieuwe verzekering moet aanschaffen. U mag namelijk wettelijk gezien in Nederland niet een auto onverzekerd bezitten. Voor het aanschaffen kunt u het beste een vergelijking maken tussen de verschillende verzekeraars.

Door een vergelijking te maken kunt u flink besparen op de te betalen premie. Voor elk persoon is een andere verzekeraar voordelig, u kunt voor de berekening van de premies gebruik maken van de premietool. Let echter niet alleen op de te betalen premie, maar ook op de aanvullende voorwaarden per verzekeraar. Op deze manier kunt u de verzekeraar uitkiezen die het beste bij uw persoonlijke situatie past!

December 16. 2012