Autoverzekering: schade door onbekende dader

Autoverzekering: schade door onbekende dader

Heeft u te maken met schade aan uw auto en is de dader onbekend? Het is verstandig om in ieder geval contact op te nemen met uw verzekeraar en dat bovendien zo snel mogelijk te doen. Probeer de schade zo duidelijk mogen te omschrijven en geef aan wat u denkt dat er gebeurd is. Kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand tijdens het parkeren tegen uw auto is aangereden, of is de schade afkomstig van de deur die iemand te hard open heeft gedaan?

Aangifte bij de politie

Schade-onbekendeHet is vervolgens van belang om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie, aangezien u daarmee officieel melding kunt maken van de schade waar u mee te maken heeft. Het is bovendien verstandig om de politie ook eens naar de schade te laten kijken. Zij hebben veel ervaring met dergelijke gevallen en kunnen bijvoorbeeld zien of er sprake is geweest van een aanrijding door een ander motorvoertuig.

Dit laatste is interessant, aangezien u dan wellicht een beroep kunt doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Probeer er samen met de politie naar te kijken, aangezien het proces verbaal van belang is voor de eventuele uitkering van schade.

Getuigen en Waarborgfonds

Het is bovendien verstandig om zoveel mogelijk namen en getuigen te verzamelen, van mensen die aan kunnen geven dat de schade er nog niet was toen u de auto geparkeerd heeft. Kwam er iemand tegelijkertijd met u aan, of reisde u wellicht met anderen mee? Des te meer getuigen u heeft, des de groter de kans is dat u er inderdaad in slaagt om aan te tonen dat de schade door een onbekende is toegebracht.

Dat biedt u de mogelijkheid om een beroep te doen op het Waarborgfonds Motorverkeer en er op die manier voor te zorgen dat u de schade alsnog vergoed kunt krijgen.

July 20. 2013