Autoverzekering opschorten

Autoverzekering opschorten

Heeft u uw auto verkocht en wilt u de autoverzekering stopzetten, omdat u niet meer onnodig premie wilt betalen? U heeft dan twee mogelijkheden u kunt de autoverzekering opzeggen, maar ook opschorten. Indien u de autoverzekering opzegt dan stopt de autoverzekering vanzelfsprekend. Het opschorten is daarentegen iets anders, de autoverzekering wordt als het ware bevroren. Het is dus nog wel een lopende verzekering, echter betaald u geen premie meer. Op het moment dat u een nieuwe auto aanschaft kunt u de verzekering weer laten lopen.

Voordelen opschorten autoverzekering

Het grote voordeel van het opschorten van de autoverzekering is dat de opgebouwde schadevrije jaren langer geldig blijven. Met opgebouwde schadevrije jaren is het mogelijk een no-claim korting op de maandelijkse kosten te ontvangen. Indien u de autoverzekering opzegt blijven uw schadevrije jaren één jaar geldig. Bij het opschorten van uw autoverzekering blijven de schadevrije jaren daarentegen maar liefst drie jaar lang geldig.

voordelen-opschortenIndien u nooit meer van plan bent een auto aan te schaffen kunt u de autoverzekering gewoon opzeggen, uw opgebouwde schadevrije jaren gaat u immers toch niet meer gebruiken. Wanneer u van plan bent in de toekomst nog een nieuwe auto aan te schaffen kunt u liever de autoverzekering opschorten. U heeft dan 3 jaar lang de mogelijkheid om een nieuwe auto aan te schaffen en gebruik te blijven maken van de opgebouwde schadevrije jaren.

Negatief aantal schadevrije jaren

Indien u een negatief aantal schadevrije jaren heeft betaald u een toeslag op de premie. Indien u van plan bent uw auto te verkopen is het in dit geval verstandiger de autoverzekering op te schorten. Bij het beëindigen van een autoverzekering wanneer u over een negatief aantal schadevrije jaren bezit wordt er een registratie van gemaakt. Het wordt dan doorgaans lastiger weer een nieuwe autoverzekering te vinden, hierdoor is opschorten beter, waardoor de autoverzekering als het ware stilgezet wordt en u later weer verder kunt op de nieuwe autoverzekering.

December 01. 2013