Autoverzekering en verhalen van schade

Autoverzekering en verhalen van schade

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en is de tegenpartij schuldig? Dan wilt u uiteraard dat u schade verhaald wordt, maar hoe zorgt u er nou eigenlijk voor dat de schade uitgekeerd wordt? Allereerst is het van belang dat het schadeformulier door beide partijen juist ingevuld en ondertekend wordt. Daarna is het afhankelijk van de dekking of de rest automatisch gaat of dat u er zelf achteraan moet.

WA en Beperkt Casco dekking

Heeft u een autoverzekering met een WA of Beperkt Casco dekking? U zult dan zelf contact moeten opnemen met de autoverzekeraar van de tegenpartij. Vaak is het verstandig om een schade expert in te schakelen bij een schade bedrag van € 500,- of meer. Zij kunnen u helpen met het verhalen van de schade, want u moet aan kunnen tonen waarom de tegenpartij schuldig is.

Het is mogelijk dat de verzekeraar de aansprakelijkheid afwijst of dat zij vinden dat er gedeelde aansprakelijkheid is. In deze gevallen is het fijn dat een schade-expert u hulp kunt bieden.

Volledig Casco dekking

verhalenschadeIndien u een autoverzekering met Volledig Casco dekking heeft is er geen omkijken naar het verhalen van de schade. Uw autoverzekeraar neemt contact op met de autoverzekeraar van de tegenpartij en zij zullen kijken wie er schuldig aan het ongeval is. Mocht u zelf niet schuldig zijn aan het ongeval, dan zal uw verzekeraar ervoor zorgen dat uw schade verhaald wordt bij de tegenpartij.

Rechtsbijstandverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u doorgaans ook kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Dit kan handig zijn bij het verhalen van schade, gezien dit heel wat rompslomp kan veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan de correspondentie die over en weer gaat, maar ook juridische kwesties waar u zelf niet aan denkt.

September 14. 2013