Autoverzekering en dekking buitenland

Autoverzekering en dekking buitenland

Gaat u naar het buitenland voor wat voor reden dan ook en bent u benieuwd of de autoverzekering u ook dekking in het buitenland biedt? In principe biedt de autoverzekering ook dekking in het buitenland, echter geldt dit niet voor alle landen.

Groene kaart

groene-kaartBij het afsluiten van een autoverzekering en elk jaar opnieuw ontvangt u een groene kaart van de verzekeraar. Op de groene kaart kunt u precies terugvinden in welke landen de autoverzekering dekking biedt. Vroeger diende u verplicht de groene kaart in de auto te hebben, tegenwoordig is dat niet meer verplicht. Echter raden wij u wel aan de groene altijd bij u te hebben. Hierop staan alle belangrijke verzekeringsgegevens en daarnaast ook in welk landen de autoverzekering dekking biedt. Tevens biedt de groene kaart in het buitenland als een bewijs om aan te tonen dat u minimaal WA verzekerd bent.

Andere voorwaarden

Net als in Nederland biedt de autoverzekering alleen dekking als de auto APK goedgekeurd is, hetzelfde geldt in het buitenland. Door de Algemene Periodieke Keuring kan de verkeersveiligheid bevorderd worden, maar ook het milieu beschermd worden. Echter blijft de APK keuring een momentopname. Daarom adviseren wij u ook de auto goed na te kijken voordat u vertrekt naar het buitenland.

Het kan voorkomen dat u pech onderweg krijgt, ook in het buitenland, ondanks dat u de auto van te voren goed na heeft laten kijken. Het zou daarom dan ook fijn zijn gebruik te kunnen maken van de pechhulp binnen uw eigen autoverzekering, hierdoor heeft u ook geen taalbarrière. Bekijk daarom goed of uw autoverzekering hulpverlening in het buitenland biedt en indien dit niet het geval is wat de mogelijkheden hiervoor eventueel zijn.

December 22. 2013