Autoschade claimen

Autoschade claimen

Heeft u schade gereden en wilt u dit claimen bij uw autoverzekering? Op het moment dat u schade heeft gereden is het ban belang dat u dit zo spoedig mogelijk meldt bij uw verzekeraar, zodat zij de schade zo spoedig mogelijk kunnen behandelen.

Schade gereden

schade-geredenOp het moment dat u schade gereden heeft dient u als eerste het Europese Schadeformulier in te vullen, ongeacht of het u schuld is of die van een eventuele tegenpartij. Aan de hand van dit formulier kan de verzekeraar bepalen welke stappen ondernomen moeten worden en hoe ernstig de schade is. Indien er een tegenpartij bij de schade betrokken is dient ook hij of zij dit formulier in te vullen en beide partijen dienen het Europese Schadeformulier te ondertekenen. Op het moment dat het formulier onvolledig ingevuld is kan dit problemen opleveren bij het claimen bij uw verzekeraar of bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Verzekeraar contacteren

Nadat het schadeformulier is ingevuld dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de verzekeraar. Binnen kantooruren kunt u telefonisch contact opnemen en de schade melden. Indien u buiten kantooruren schade rijdt kunt u vaak een email sturen of het melden via de website. Indien het om een ernstig ongeluk gaat kunt u in de meeste gevallen contact opnemen met het alarmnummer van de verzekeraar, waarvan u het telefoonnummer terugvindt op de groene kaart. Zij kunnen er dan voor zorgen dat uw auto eventueel weggesleept wordt van de plaats van het ongeval.

Nadat u de verzekeraar gecontacteerd heeft wordt het duidelijk of u het schadeformulier naar de eigen verzekeraar of naar die van de tegenpartij op moet sturen, dit is afhankelijk van de schuldige van het ongeval. Op het moment dat u het formulier naar de verkeerde partij opstuurt kan dit vertragingen opleveren bij het uitkeren van de eventuele schade.

November 24. 2013