Accessoires meeverzekeren

Accessoires meeverzekeren

Bij het afsluiten van een autoverzekering wilt u natuurlijk dat de schade of diefstal van uw accessoires ook vergoed worden. Uiteraard verschilt het per verzekeraar tot op welke hoogte accessoires vergoed worden, bekijk hiervoor de polisvoorwaarden. Echter zijn er wel bepaalde richtlijnen voor de accessoires.

Accessoires standaard afgeleverd zijn meeverzekerd

text-logoAlles wat op het moment van aflevering door de fabrikant of importeur geleverd is wordt door een verzekeraar niet als accessoire beschouwt. De waarde van de accessoire zit namelijk al inbegrepen in de cataloguswaarde van het voertuig en valt bij deze dus ook binnen de dekking van uw autoverzekering. Alles wat dus standaard op de uitrusting van uw auto aanwezig is hoeft u niet extra te verzekeren.

Later ingebouwde accessoires

De waarde is niet opgenomen van alles wat u later toevoegt aan uw auto. Deze waarde kunt u doorgeven bij uw verzekeraar, op basis hiervan wordt de hoogte van de premie vastgesteld. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de uitkering voor de verzekeraar is in geval van schade of diefstal. In de meeste gevallen is er een standaard bedrag kosteloos meeverzekerd voor de accessoires.

Geluidsapparatuur

Geluidsapparatuur wordt door een verzekeraar niet als een accessoire beschouwt. Denk hierbij aan een radio, versterkers, speakers, maar ook navigatiesystemen. Is uw auto standaard opgeleverd met de geluidsapparatuur, dan hoeft u de waarde hiervan niet apart te vermelden. Heeft u de geluidsapparatuur later ingebouwd, dan moet u dit wel opgeven omdat de verzekeraar dit niet als standaard accessoire beschouwt.

December 28. 2012